Prva pomoć za radnike

Temeljem Zakona o zaštiti na radu i Pravilnika o pružanju prve pomoći radnicima na radu Gradsko društvo Crvenog križa Novska organizira provedbu tečajeva osposobljavanja radnika iz pružanje prve pomoći unesrećenim osobama na radnom mjestu do dolaska hitne medicinske pomoći ili do prijema u zdravstvenu ustanovu.

Zakon o zaštiti na radu propisuje da „Na svakom radilištu i u radnim prostorijama gdje istodobno radi dva do 20 radnika, najmanje jedan radnik, te još jedan do svakih slijedećih 50 radnika, mora biti osposobljen za pružanje prve pomoći u skladu s pravilima zaštite na radu i u pisanom obliku dobiti obavijest da je određen za pružanje prve pomoći“ (članak 56 stavak 2. Zakona o zaštiti na radu)
Nakon završenog osposobljavanja radnici dobivaju Uvjerenje o položenom ispitu iz pružanja prve pomoći osobama ozlijeđenim na radu kojim pred tijelima nadležnima za inspekcijski nadzor dokazuju osposobljenost za pružanje prve pomoći.

PREUZMITE PRIJAVNICU (PDF)

Molimo Vas da priloženu prijavnicu ovjerite pečatom poduzeća i dostavite na adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili u ured Crvenog križa na Trgu Đure Szabe 5, Novska.

 

 

ddk

Donacije

logoped

volonteri

 

Ulazna maska s glavne stranice