Programi pomoći i skrbi u lokalnoj zajednici

U suradnji s Centrom za socijalnu skrb Novska, mjesnim odborima pojedinih naselja, patronažnom službom Doma zdravlja Kutina i građanima, Gradsko društvo Crvenog križa Novska provodi raznolike aktivnosti pomoći i skrbi u zajednici, detektirajući probleme ranjivih skupina i prilagođavajući djelatnost sukladno potrebama korisnika.

Uz pomoć Hrvatskog zavoda za zapošljavanje povremeno se zapošljavaju osobe za pomoć i skrb u zajednici, a kroz Program javnih radova od 2010. – 2017. godine bilo je zaposleno 58 osoba koji su radili na prijemu i distribuciji humanitarne pomoći u skladištu i na terenu, izdavanju i održavanju ortopedskih i invalidskih pomagala, pomagali u održavanju kuća i okućnica najranjivijih skupina korisnika, te obavljali i druge aktivnosti u skladu s Načelima pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca.

„Humanitarni paket za Slavoniju 2“ projekt je 11 partnerskih organizacija Crvenog križa. Nositelj Projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Županja, a jedan od partnera je i Gradsko društvo Crvenog križa Novska. Sredstva za provedbu ovog Projekta osigurana su iz Europskog socijalnog fonda preko Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.Cilj projekta je podjelom paketa hrane i higijenskih potrepština pomoći siromašnim osobama ili osobama u riziku od siromaštva, a Gradsko društvo Crvenog križa Novska kroz ovaj Projekt pomaže više od 300 obitelji s područja svog djelovanja.

pomoc skrb

ddk

Donacije

logoped

volonteri

 

Ulazna maska s glavne stranice