Prijem i distribucija humanitarne pomoći

Prikupljanje i distribuciju humanitarne pomoći Gradsko društvo Crvenog križa Novska obavlja na temelju Zakona o humanitarnoj pomoći, a natemelju Rješenja o stalnom prikupljanju i pružanju humanitarne pomoći s ciljem stalnog prikupljanja i pružanja humanitarne pomoći te organiziranja humanitarnih akcija.

Humanitarna pomoć osigurava se od Hrvatskog Crvenog križa, ali i kroz partnerske projekte gradskih i općinskih društava Crvenog križa i Hrvatskog Crvenog križa iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD). Određen broj donacija ostvaruje se i od obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava koja se bave proizvodnjom voća, a dobile su odobrenje za povlačenje voća s tržišta i slobodnu distribuciju primateljima-humanitarnim organizacijama. Humanitarna pomoć osigurava se i organizacijom ciljanih humanitarno-sabirnih akcija, te stalnim donacijama građana rabljene odjeće i obuće. 

Hrvatski Crveni križ propisao je sadržaj humanitarnog paketa hrane koji mogu donirati građani, kao pomoć pri odluci pojedinca što kupiti i donirati u situacijama javnih apela za pomoć u izvanrednim situacijama, ali i u redovnom radu.

Humanitarna pomoc ssdrzaj paketa

ddk

Donacije

logoped

volonteri

 

Ulazna maska s glavne stranice