Četvrtak, 20 August 2020 15:40

Potpisani Ugovori o radu s radnicama u projektu „Aktiviraj se i pomozi!“

Napisao

6 ASIP

Gradsko društvo Crvenog križa Novska potpisalo je 03. kolovoza 2020. godine Ugovore o radu na određeno vrijeme s radnicama u projektu „Aktiviraj se i pomozi!“

 

Projekt „Aktiviraj se i pomozi!“ (UP.02.1.1.13.0062) sufinancira se iz Europskog socijalnog fonda Europske Unije, a dio sredstava osigurano je iz Državnog Proračuna Republike Hrvatske.

Gradsko društvo Crvenog križa Novska Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava potpisalo je s Ministarstvom rada i mirovinskog sustava i ukupan iznos dodijeljenih bespovratnih sredstava iznosi 3.714.365,00 kuna za razdoblje od 18 mjeseci provedbe Projekta. Partneri Gradskog društva Crvenog križa su Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Kutina i Centar za socijalnu skrb Novska.

Projektom je predviđeno zapošljavanje 40 žena pripadnica ciljane skupine kojima se želi omogućiti pristup zapošljavanju i tržištu rada ranjivim skupinama s naglaskom na teško dostupna ruralna područja, te snažiti i unaprijediti radni potencijal teže zapošljivih žena i žena s nižom razinom obrazovanja zapošljavanjem u lokalnoj zajednici, koje će ublažiti posljedice njihove nezaposlenosti i rizika od siromaštva te ujedno potaknuti socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete života krajnjih korisnika. Žene su zaposlene na 12 mjeseci, od 01.08.2020.-31.07.2021. godine.

Krajnji korisnici ovog Projekta osobe su starije životne dobi (65+) i osobe i nepovoljnom životnom položaju kojima će se pružati pomoć u kući tijekom 12 mjeseci provedbe Projekta.

Budući da su radnice zaposlene u epidemiji koronavirusa (COVID-19) Gradsko društvo Crvenog križa Novska provelo je potpisivanje Ugovora o radu u četiri skupine po 10 žena, kako bi se osigurali i epidemiološki uvjeti, a radnice su upoznate i s uvjetima rada u epidemiji koronavirusa (COVID-19).

3 ASIP

4 ASIP

5 ASIP

 

ddk

Donacije

logoped

volonteri

 

Ulazna maska s glavne stranice