Utorak, 02 February 2021 06:24

Humanitarna pomoć dostavljena u Petrinju

Napisao

Gradsko društvo Crvenog križa Novska pokrenulo je apel za prikupljanje humanitarne pomoći stanovništvu Sisačko-moslavačke županije stradalom u potresu na temelju apela Hrvatskog Crvenog križa na koji su se odazvali brojni građani i udruge s područja grada Novske.

 

Sukladno informacijama s terena o gomilanju odjeće i obuće, a nedostatku trajnih prehrambenih artikala i higijene Gradsko društvo Crvenog križa Novska usmjerilo je svoj apel ka prikupljanju ciljanih artikala s popisa „Vaš dar za pravu stvar“, a Udruga medara „Metvica“ Novska darovala je značajnu količinu meda u ovu svrhu.

CK METVICA 2 1200x800Za prikupljanje i sortiranje humanitarne pomoći, uz volontere Gradskog društva Crvenog križa Novska, odmah su se na raspolaganje stavile i članice Udruge žena „Katarina Zrinska“ Novska, kao i zaposlenice u projektu „Aktiviraj se i pomozi!“ darujući svoje slobodno vrijeme za ovo humanitarno i plemenito djelo. Na raspolaganje Crvenom križu Novska stavilo se i nekoliko novljanskih privrednika nudeći vlastiti prijevoz humanitarne pomoći, a građevinsko poduzeće vlasnika Miroslava Kasipovića prevezlo je humanitarnu pomoć u Petrinju, uz djelatnike i volontere Gradskog društva Crvenog križa Novska.

CK NOVSKA PETRINJA 10 novska 1200x800Humanitarna pomoć predana je u Logistički centar Hrvatskog Crvenog križa u Petrinji, a pomoć pri istovaru bili su hrvatski vojnici koji su raspoređeni u Logistički centar kao ispomoć Hrvatskom Crvenog križu.

CK NOVSKA PETRINJA 6 novska 1200x800Uz brojne aktivnosti usmjerene na prikupljanje i dostavu humanitarne pomoći na područje stradalo potresom Gradsko društvo Crvenog križa Novska odmah je, po prijavi prvih stanovnika s petrinjskog i sisačkog područja koji su se smjestili na području djelovanja Gradskog društva Crvenog križa Novska, počelo i njima pružati pomoć u njihovim privremenim domovima. Za ove obitelji napravljena je procjena trenutnih potreba, te je obiteljima osigurano ono što su izjavili da im je potrebno (ogrjev, prehrambeni i higijenski artikli, odjeća i obuća prema izraženim veličinama...).

CK METVICA 5 820x450Budući da će ovim obiteljima trebati dugoročna pomoć Gradsko društvo Crvenog križa Novska poziva sve da se i dalje uključe u doniranje namirnica i higijenskih artikala i električnih grijalica.CK NOVSKA PETRINJA 2 novska 1200x800

ddk

Donacije

logoped

volonteri

 

Ulazna maska s glavne stranice