Četvrtak, 04 February 2021 05:40

Električne grijalice za Petrinju

Napisao

Gradsko društvo Crvenog križa Novska kontinuirano prikuplja humanitarnu pomoć za stanovništvo stradalo u potresu na području Sisačko-moslavačke županije.

 

Grijalice1Budući da s područja pogođenog potresom dolaze stalni zahtjevi za električnim grijalicama Gradsko društvo Crvenog križa Novska odlučilo je pomoći i donacijom grijalica. Financijska sredstva prikupljena su od fizičkih i pravnih osoba, te je Crveni križ Novska kupio 118 komada grijalica i uz koordinaciju Hrvatskog Crvenog križa uručio ih je Gradskom društvu Crvenog križa Petrinja.

Grijalice2Električne grijalice dostavljene su u Petrinju 27.01.2021. godine, a pomoć u prijevozu pružila je Zajednica sportskih udruga grada Novske ustupivši svoje kombi vozilo i dva volontera za prijevoz i istovar.

„U ovakvim situacijama dolazi do velike solidarnosti između društava Crvenog križa iz cijele Republike Hrvatske po principu da „jaki pomažu slabima“. Mi smo to doživjeli za vrijeme poplava 2014. godine kad su društva Crvenog križa kupovala prijeko nam potrebne baterijske svjetiljke za dežuranje na nasipima rijeke Save i obranu do poplava. Sada je došlo vrijeme da Crveni križ Novska uzvrati istom solidarnošću potresom pogođenom području.“-rekao je ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Novska, Zoran Prpić.

Grijalice3Gradsko društvo Crvenog križa Novska nastavlja i dalje s kontinuiranim prikupljanjem materijalnih i financijskih sredstava, te ciljanom nabavkom upravo onih artikala za koje se na području pogođenom potresom pokaže potreba.

Grijalice4Sve informacije o potrebama na terenu i doniranju sredstava mogu se dobiti u Crvenom križu Novska (Trg Đure Szabe 5, Novska) ili na telefon 044/600-572.Grijalice5

ddk

Donacije

logoped

volonteri

 

Ulazna maska s glavne stranice